Според проучванията – почистване на покъщнина е вредно за здравето: Вижте, какво да направите

Според проучванията – почистване на покъщнина е вредно за здравето: Вижте, какво да направите

Колко често имате нужда и можете ли да почиствате къщата? А Може би изобщо не чистите? Обща препоръка е веднъж седмично за сериозно почистване. Но тук трябва да почиствате нещата на места, всеки ден, веднага след употреба.

Колко често се прави почистване на покъщнина?

Петна и други изненади също се отстраняват най-добре незабавно, без да се чака, докато изсъхне, се изяде, стане прашно и т.н. Може би изобщо не чистите? Разбира се, че не. Чистият апартамент е комфорт и здраве.

Според проучванията – почистване на покъщнина е вредно за здравето: Вижте, какво да направите

Коремен тиф, дизентерия, холера, множество чревни разстройства, въшки, бълхи и дори обикновени остри респираторни инфекции и остри респираторни вирусни инфекции са големи ценители на мръсотия и прах. Освен всичко друго, от улицата до градския апартамент, в големи количества изгорели газове от автомобили, фабрики, заводи и топлоцентрали, прах от земята и цветен прашец от растения, които заедно причиняват белодробни заболявания, алергии, усложнения на централната нервна система, дори онкологични заболявания.

Основният враг е въздухът

Ако живеете под четвъртия или над 10-ия етаж, ще са необходими почистващи препарати, овлажнители и йонизатори. Както показа сравнителният анализ на картите на шума и газовете, автомобилните газове се натрупват в зоната на 3-тия етаж.

Звуковите вълни преминават по най-късия път и ако сградите, около тях образуват кладенец, от шумово замърсяване ще страдат горните етажи, а не долните. Е, всички прозорци, разположени над короните на дърветата, са пряка мишена за отпадъци от комините на предприятията. Следователно дори проветряването в градските апартаменти е въпрос на съмнителна полза: нанася се повече мръсотия, отколкото чист въздух. Затова не дръжте прозорците отворени цял ден. Два-три пъти по 15 минути са достатъчни, ако не живеете в екологично кътче на страната.

Трябва ли да почиствате прекалено често?

Не, нито едно от двете. И, съществуват поне три причини за това: В Норвегия учени в продължение на 20 години наблюдавали благосъстоянието на мъжете и жените в експерименталната група и открили, че дамите, които почистват редовно, са с 3-4% по-склонни да развият астма. В допълнение, издишването е значително намалено при домакини и професионални чистачи (което също причинява астма и белодробна недостатъчност).

Според специалистите причината е дразнещото действие на битовата химия. Всъщност жените, които редовно почистват къща, апартамент или офис, като същевременно унищожават здравето си, харесват заклети пушачи. Интересното е, че при мъжете такъв модел не е разкрит.

Европейско проучване показа, че честото почистване, както у дома, така и в градината е еднакво вредно, както за жените, така и за мъжете. През цялата година, поради икономическо усърдие, субектите непрекъснато увеличаваха налягането и скоковете се случваха по-често от тези, които прекарват свободно време за почивка или спортове.

Според учените идеята е естеството на зарядите. Отметната назад глава, дългата наклонена позиция, липсата на ритъм и пресметнати паузи, натоварването на едни и същи мускулни групи и т.н. правят почистването, както вътре, така и отвън по-скоро вредно занимание, отколкото загрявката.

Имунолози от цял ​​свят са установили, че хората, които живеят в твърде чисти апартаменти, са по-склонни да страдат от сезонни заболявания. Техният имунитет е намален, тъй като тялото не е свикнало да се бори с агресивна среда.

Колко често трябва да се почиства?

Древната мъдрост гласи: мете се всеки ден, мие се веднъж седмично. Преди това било необходимо, за да не се развалят дървените подове, а днес – за да не изпаднете във фанатизъм и да не разваляте здравето и имунитета на цялото семейство.

Използвайте съветите на Мари Кондо:

За да изхвърлите всичко излишно от дома, от главата си, от живота си, следвайте някои стъпки. Наемете си фирма за Почистване на покъщнина.

Ключови моменти: оставете само онези неща, които харесвате, определете им място. Така процедирайте с всеки артикул и го почистете веднага след употреба. Изберете тези места така, че да е удобно да ги сгъвате, съхранявайте дрехите и бельото вертикално, на ролки или напълно сгънати, за да не нарушавате реда.

И когато започнете да чистите, помислете поне за груб план. Така, например започнете с килер през пролетта, продължете с прозорци и прах, завършете с подове. Измийте първо чистите стаи, след това най-мръсните и накрая измийте коридора, антрето и преддверието или верандата. Използвайте модерни микрофибърни кърпи и след щателно изплакване, след последното минаване го изпратете до машината – не губете време и усилия за това, какво е оборудването. Уредът е много по-ефективен при измиване и изсушаване за пода веднага. Ако ползвате кърпа, просто я хвърлете, през ръба на кофата и я напъхайте под мивката или в шкафа.

Днес са изобретени електрически метли с накрайник за миене, прахосмукачки роботи и ръчни прахосмукачки, съдомиялни машини, метли за прах с магнитен ефект. Похарчете определена сума пари наведнъж, за да отделите по-малко време и здраве за почистване.

Източник на съвети: Чистачи.com