Почистване след Кърти чисти извозва, ремонт или строителство

Почистване след Кърти чисти извозва, ремонт или строителство

Независимо коя опция изберете да почистите дома си, след Кърти чисти извозва и голям ремонт, винаги ще имате алтернативи. Ние описваме операциите, които трябва да се извършат стъпка по стъпка. Те са изложени по-долу.

Има много варианти, но не се страхувайте, възможно е не всички да са необходими във вашия случай.

Списъкът на Кърти.com по-долу ви помага като отправна точка, ако се обадите на професионалисти или като ръководство, ако решите да го направите сами:

  1. На първо място, трябва да знаете, че почистването, след Кърти чисти извозва, ремонт или строителството е различно от обикновеното почистване. Това е така, защото строителните материали имат различен състав и поведение в сравнение с обикновената мръсотия. Остатъците от лепила, цимент, гипсов прах, метални стърготини, стърготини, пясък, вар, боя, развалини, тухли са отделени от тях. Това се държи по различен начин и имат потенциала да причинява повече здравословни проблеми за хора и животни и да увреди повърхности от обикновения прах. Те могат да надраскат подове и мебели, да изцапат гоблени, да попаднат в климатици и да причинят респираторни проблеми.
  2. Очаквайте, че прахът и остатъците от строителни материали ще проникнат навсякъде, дори ако сте поставили защитно фолио, преди да започнете работа. За съжаление 100% уплътняване на повърхности и предмети при ремонтни работи е по-скоро стремеж, отколкото реалност.
  3. По своето естество праховете, останали след строителни работи, се държат различно, когато влязат в контакт с течности, в сравнение с обикновения прах, оставяйки следи, които могат да повредят повърхности и трудни за отстраняване отлагания. Винаги избърсвайте тези прахове със сухи кърпи и мопове. Едва, след това може да избършете с леко навлажнена кърпа. Ако сме още на тази тема, използвайте микрофибърни кърпи, защото те са специално създадени да „улавят“ прахта и фините частици, дори когато са сухи, без да ги разпръскват отново в атмосферата.
  4. Когато използвате химикали, винаги правете малък предварителен тест, върху възможно най-незабележимо място. По този начин избягвате да повредите повърхността, чрез използване на неподходящи продукти и може да определите идеалната концентрация на продукта, както и времето за действие.
  5. Ако домът е нов и необзаведен, почистването ще е много по-лесно.

Ако е ремонт и част от мебелите са останали в къщата, вероятно операциите ще са по-сложни, тъй като мебелите, също ще трябва да се почистват, дори и да са защитени със специално фолио.

  1. Преди да започнете операциите по почистване, след Кърти чисти извозва, строителство или след ремонт, предвидете децата, домашните любимци и декоративните растения да останат далеч от тези терени за няколко дни. Така операциите по почистване ще бъдат по-лесни и безопасни за всички.
  2. Вече говорихме за потенциалните опасности за здравето, свързани с работата с остатъци от строителни материали. Ето, защо е важно да се предпазите с маска, предпазни очила и ръкавици, евентуално костюм от устойчива материя и подходящи обувки.
  3. Отворете прозорците толкова, колкото позволява сезонът, за да излезе прахта и да изчезнат специфичните миризми на строителни материали.
  4. Започнете същинското почистване, като отстраните отломки, пирони, парчета плочки, гипсокартон или други парчета материал, след Кърти чисти извозва. Такива остатъци, които не могат да бъдат почистени с прахосмукачка. Обикновената метла ще има твърде меки косми, затова използвайте специална четка за под. Отпадъците се съхраняват сортирани в чували и се изхвърлят в специализирани събирателни центрове.
  5. След тази операция ще трябва да се занимавате предимно с премахването на праховете. Това незабавно ще подобри качеството на въздуха и ще избегне надраскване и оцветяване на повърхностите.

Ще трябва да вакуумирате всичко, което може да се вакуумира. Праховете от строителни материали са инертни и се натрупват, върху всякакви повърхности. Използвайте прахосмукачка, за да уловите специфичния прах след строителството/ремонт.

Надяваме се, че това ръководство е било полезно и, ако имате нужда от съвет, ви очакваме и на адрес: https://xn--h1adsi2b.com.