Кажете сбогом на вашите плевели с почистване на дворове

Кажете сбогом на вашите плевели с почистване на дворове

Градинарството носи много прекрасни и релаксиращи ползи, но също така не може да мине и е без досадните аспекти. Например, опитвайки се да намерите начин да изкорените тези досадни плевели, без да засягате или убивате цветята.

Най-добрият избор за премахване на плевелите, а не вашите цветя е да използвате естествени средства. За тях ще ви разкажем в идните редове, а преди това вижте и за Почистване на дворове с фирма.

  1. Бял оцет

Изливането или пръскането с бял оцет, върху досадните плевели ще помогне да се отървете от тях много бързо. Този киселинен разтвор е идеален за изсушаване на плевелите, но внимавайте за цветята си. Разливането на малко количество оцет, върху цветята няма да ги убие, но ако случайно разлеете много оцет, върху тях, те за съжаление ще умрат.

  1. Царевичен грис

Ако искате да предотвратите появата на плевели, трябва да използвате царевично брашно. Протеините, присъстващи в царевичното брашно, спират покълването и растежа на семената. Може, дори да поръсите царевично брашно, върху вече растящи плевели.

  1. Вряща вода

Това е най-лесният и евтин метод в списъка ни. Просто загрейте чайник с вода и внимателно го излейте, върху плевелите. По този начин може бързо и без химикали да почистите вашата градина или зеленчукова градина.

  1. Вестници

Този метод е известен като задушаване. Навлажнете няколко листа вестник и ги поставете, върху всички плевели, от които искате да се отървете.

  1. Битов хербицид

Количеството химикали, открити в повечето търговски хербициди е основна причина за отхвърляне. Следователно, чудесна алтернатива е да създадете свой собствен хербицид, който е също толкова ефективен. Добавете равни части оцет, готварска сол и препарат за съдове в кофа. Изсипете сместа в бутилка със спрей и започнете да третирате плевелите. Ако търсите и други методи за почистване на дворове, то последвайте линка: https://dvorove.com/firma-ceni-pochistvane-dvor.

  1. Сода

Една чаена лъжичка сода за хляб на плевел ще е достатъчна, за да го убие. Важно е содата за хляб да покрие цялото растение, включително листата и стъблото му.

  1. Мулчиране

Мулчирането е най-разпространеният начин за задушаване на тези нежелани плевели в градината. Този метод, също така предпазва почвата от слънцето, предотвратява изсушаването, поддържа постоянна температура и създава структура, която позволява на обитателите на почвата да живеят в добри условия.

  1. Трапезна сол

Това е един от най-популярните методи за унищожаване на плевели и спасяване на растения. Може да поръсите сол директно, върху плевелите или дори да създадете солена смес, която след това да напръскате.

  1. Духалка

С гореща лампа ще може да изгорите плевелите в истинския смисъл на думата.

  1. Алкохол

Същността му се състои в предварителната „дезинфекция“ на почвата, около месец, преди засаждането на култивирани растения.

Източник: dvorove.com