Кога и къде намират приложение багерите за разрушаване на сгради - Кърти чисти извозва София

Кога и къде намират приложение багерите за разрушаване на сгради – Кърти чисти извозва София

В процеса на разрушаване на сгради и остатъци от такива се ползват багери. Каква е тяхната роля в целия процес по събаряне, къртене и извозване ще научите в следната информация, изложена по-долу.

Кога и къде намират приложение багерите за разрушаване на сгради

Багерите за разрушаване с голям обсег се използват по-често за високи постройки, където разрушаването с експлозив не е подходящо или възможно. Багери с приспособления за срязване обикновено се използват за демонтиране на стоманени конструктивни елементи.

Фирма Кърти чисти извозва София разполага с голяма арсенал техника, багери и машини за разрушаване, събаряне, къртене на стоманени, тухлени и панелни конструкции. Работата на екипите е последвана от пълен пакет услуги, който включва къртене, чистене и извозване на територията на София и региона.

Хидравличните чукове често се прилагат за бетонни конструкции, а приспособленията за обработка на бетон се прилагат за раздробяване на бетон до управляем размер и за отстраняване на армировъчна стомана. За високи бетонни сгради, където нито експлозивното разрушаване, нито разрушаването с голям обхват с багер е безопасно или практично. Така се прилага методът „отвътре навън“, при който дистанционно управлявани мини-багери разрушават сградата отвътре, като същевременно поддържат външните стени на сградата като скеле, като всеки етаж е съборен.

За контролиране на праха се използват противопожарни маркучи за поддържане на мокро разрушаване. Маркучите могат да се държат от работници, закрепени на фиксирано място или прикрепени към асансьори, за да се издигне.

За разрушаване на сграда могат да се използват и товарачи или булдозери. Те обикновено са оборудвани с „гребла“ (дебели парчета стомана, които могат да бъдат I-образна греда или тръба), които се използват за набиване на стени. За изваждане на материали и сортиране на стомана, също се ползват минитоварачи и товарачи.

Прилага се специализирана техниката за отслабване и изкривяване на опорите на централните етажи, насърчавайки срутването на горната част на сградата, върху дъното, което води до бързо, симетрично срутване.

Любопитен факт: Японската компания Kajima Construction разработи нов метод за разрушаване на сгради, който включва използването на компютърно контролирани хидравлични крикове за поддържане на долния етаж, докато носещите колони се премахват. Подът се спуска и този процес се повтаря за всеки етаж. Тази техника е по-безопасна и по-щадяща околната среда. Тя е полезна в райони с висока гъстота на населението.

За разрушаване на мостове обикновено се използват мотики за премахване на бетонната пътна настилка и стълбове, докато хидравличните ножици се използват за премахване на структурната стомана на моста.

Има фирми, които използват ръчен метод за разрушаване. Някои такива се прилагат при събаряне на промишлени комини (например). Тяхната роля е да изрежат вход в основата на комина, с което се цели да се подкрепи тухлената зидария с дървени подпори и след това да се изгорят подпорите, така че коминът да падне, без да използва експлозиви и обикновено ръчни електрически инструменти.

Източник: https://xn--h1adsi2b.com.