Сексът и алкохолът: къде е границата

Учени доказаха, защо не трябва да пиете алкохол, преди секс. Противно на общоприетото схващане, алкохолът не действа като афродизиак и всъщност възпрепятства способността на мъжа да постигне ерекция.

Как алкохолът влияе на секса: неочаквано откритие

Всичко това, защото колкото повече алкохол има в кръвта, толкова по-бързо намалява способността на мозъка да реагира на сексуална стимулация. Това се съобщава в проучване, публикувано в „The Journal of Sexual Medicine“ .

„Има дори такъв израз в английския език – whiskey dick. Това се дължи на факта, че след прием на алкохол мъжкият полов орган става по-слабо „отзивчив“ на външни стимули и така за мъжа и е по-трудно да предизвика ерекция. Тук на помощ идва Камагра Желе.

До тези твърдения е стигнал и урологът и сексолог Дженифър Бирман.

Какво е влиянието на алкохола, върху женската сексуалност

Специалистите го наричат двойно! Това е така, защото след чаша вино жената развива сексуално желание.

Учените обаче настояват, че всъщност всички тези желания вече са в главата на жената. Просто мозъкът й позволява да се формира сексуални фантазии под въздействието на алкохола.

„Алкохолът заглушава спирачните механизми, които казват: „Не, това е лоша идея“ – посочват още в проучването.

Така под въздействието на алкохола, жената може да направи неща в леглото, за които после да съжалява.

В допълнение, алкохолът причинява дехидратация на тялото.

Наред с това алкохолът влияе, върху качеството на секса. Проучванията показват, че колкото по-високо е нивото на алкохол в кръвта, толкова по-дълго се забавя настъпването на оргазъма, а интензитетът му не е толкова силен, колкото „на трезва глава“.

В заключение:

Алкохолът и сексът разглеждат влиянието на консумацията на алкохол, върху сексуалното поведение. Ефектът на алкохола е балансиран между потискащ ефект и сексуалната физиология, които намаляват сексуалната активност. Така неговото потискане, върху психологическите задръжки може да увеличи сексуалното желание.

Алкохолът е депресант!

Веднъж консумиран, алкохолът забавя системите на тялото. Опиянението често се свързва с въодушевление и щастие, но могат да се появят и други чувства. Такива може да са на гняв или депресия. Балансът, преценката и координацията също са отрицателно засегнати. Един от най-значимите краткосрочни странични ефекти на алкохола е намаленото инхибиране. Намаляването на задръжките може да доведе до увеличаване на сексуалното поведение.

Извод: Всеки сам решава за себе си кога, колко и с кого да консумира алкохол и всеки сам си носи последиците от подобни действия!

Източници:
https://tv.ua/psychology/949990-kak-alkogol-vliyaet-na-seks-neozhidannoe-otkrytie
https://ru.wikibrief.org/wiki/Alcohol_and_sex