5 места за съхранение при експресно почистване на къща

Предстои ви посещение от електротехник или учител, решил да намине по-рано, а къщата съвсем не е в ред и се нуждаете от експресно почистване на къща? Няма значение, нашите съвети ще ви кажат как да почистите за броени секунди – обаче ще отнеме известна подготовка.

Търсите извънредни места за съхранение след бързо почистване на къща

Ситуацията с „гостите на прага“ е белязана от два проблема наведнъж: какво да почистите и как да почистите бързо. Няма да ви помогнем с въпроса за избора на закуски, но ще ви научим как да решите проблема с аварийното почистване по най-логичния и невидим за гостите начин. Вярно е, има едно нещо – трябва да се подготвите за подобна ситуация или поне да се погрижите предварително за нея. По-добре е това да стане на етапа избор на мебели.

Гости на прага: 5 места за съхранение на експресно почистване на къща

  1. Коридор

Добре е да започнете от тук. Това следва логично. Ако нямате време да стигнете до последната точка, преди звъненето на вратата, ще имате време, докато гостите си мият ръцете. Така. Колкото повече системи за съхранение, различни нощни шкафчета и рафтове в коридора, толкова по-вероятно е нещата, които не отговарят на мястото и ситуацията, да бъдат разпределени на случаен принцип. И така, винаги трябва да имате свободно място в чекмеджетата и шкафовете.

Висящите организатори са вашето спасение. Ако спешно трябва да „изхвърлите“ куп важни, но неподходящи малки неща, можете спокойно да ги изпратите в един от рафтовете, който не попадат в полезрението. Добре е да имате една винаги празна кутия или кошница, където редовно да криете доказателства за собствения си мързел.

  1. Баня

Щом коридора е организиран, преместете се в банята. Ако мястото под мивката е празно, използвайте го. Поместете малка кошница с капак. Едва ли някой ще я разглежда в детайли. В обикновените дни може да поставите кърпите за пране там, да съхранявате запас от тоалетна хартия или всички бутилки с почистващи препарати, четки и парцали. В деня на неочакваните посещения, нека тази кошница да скрие всичко ненужно от мивката и рафтовете.

  1. Кухня

Рядко може да се намери празен рафт или чекмедже тук. Особено, ако вашият апартамент или къща е доста обитаем. Ето защо, може да се доверите на висящи органайзери, горни рафтове и окачени шкафове и кутия или кошница на хладилник.

Имате голяма кутия на хладилника, нали? Това е брилянтно нещо. Първо, в него могат да узреят плодове и зеленчуци, които се нуждаят от тъмно и сухо място, и второ, там също могат да се съхраняват чисти престилки и кухненски текстил и, разбира се, всичко „излишно“ ще отиде там, преди да пристигнат гостите.

  1. Дневна

Хиляди пъти сте се чудили, какво гениално нещо има в едната масичка за кафе? Веднага ви отговаряме – може да поставите книга, да подредите със списания или да седнете на по чаша чай с бисквитки.

Ако благоразумно сте избрали опцията за масичка за кафе със система за съхранение, вероятно знаете, колко удобно е да премахнете всички списания и дори няколко чаши с едно движение. Само не забравяйте да ги извадите оттам, след като гостите си тръгнат.

  1. Спалня

Ако не сте свикнали да въвеждате гости в спалнята, можете спокойно да пропуснете тази точка, но ако спалнята е само една от функционалните зони на интериора с отворен план, силно ви съветваме да отдадете предпочитание на окачените системи за съхранение на леглото.

Първо, те спестяват място, второ, изглеждат изключително стилно и, трето, могат да скрият няколко лични неща наведнъж. Последното, едва ли бихте искали да показвате на гостите.