Какво да направите от пластмасови бутилки

Детергентите отдавна играят важна роля в нашия живот. Шампоани, душ гелове или течност за съдове – те са най-добрите помощници за поддържане чистотата и ред. В ерата на големия шум около природозащитниците е време да помислим, какво да правим с толкова много празни опаковки от пластмасови бутилки.

Изхвърляме по-голямата част от бурканите, повторната употреба е рядка, а всеки нов инструмент, пристига в нова опаковка. Изхвърлянето на такава застрашава околната среда.

Плътната пластмаса запазва добре формата си и често има интересен релеф.

В нашата статия ще ви кажем как да използвате бутилки с почистващи препарати с полза и да ги направите произведения на изкуството.

Ето и някои занаяти от пластмасови бутилки:

Пластмасата е добър материал за различни сладки малки неща. С тяхна помощ домашната Фея може да развихри въображението си. Ето как:

Поставка за салфетки

Те са полезен атрибут за кухнята и отличен държачът за салфетки.

За производството им е необходима бутилка от 450 мл.

Първата стъпка е да се отърват от етикета. За целта накиснете целия буркан (бутилка) в топла вода за около 30 минути и след това внимателно изстържете с нож. Премахнете етикета с помощта на чиния с молив маркирайте извитата линия на среза, приблизително в средата на резервоара, разделяйки го напречно.

Нарисувайте красиво линия. Нарежете с нож и почистете разреза с фина шкурка.

Гладките ръбове – залепете краищата с декоративни мъниста и украсете с цветя, може да купите в магазини за ръкоделие различни изкуствени елементи.

За комплекта украсете и залепете капака с мъниста за стабилност.

Държач за паста за зъби

Удобен за съхранение на всякакви малки неща на едно място.

Разрежете бутилката наполовина и отрежете горната част с ъгъл.

Красиви поставки може да направите също от четките за зъби, комплектите за баня, опаковки за боядисване на обувки и какво ли не. Достатъчно е само да включите в работа въображението си и сами ще се уверите колко стилни и красиви неща може да направите. Дайте нов живот на опаковките от пластмаса и допринесете с това опазването на околната среда.

Тук може да видите за изхвърляне на стара дървена спалня.

Това е само малка част от това, което може да създадете от пластмасови бутилки, включете въображението и създайте. Дори малка дрънкулка, това може да ви развесели и опрости живота ви.