Вредата от хартиените кърпи

В съвременния свят има много неща, които значително опростяват живота на хората. Едно от тях са хартиените кърпи. Те ще са идеален помощник в домакинските дела. Малко хора знаят, че в някои случаи нанасят вреда.

Свикнали сме да премахваме всякакво замърсяване с хартиени кърпи, независимо дали става въпрос за прах или следи от храна. В тази статия ще научите в кои ситуации е по-добре да се въздържате от използването им.

8 неща, които могат да съсипят хартиените кърпи – салфетки

Полиране на очила

Всеки от нас поне веднъж в живота си е избърсал очилата със салфетка. Мека по структура, тя трябва да е идеална за това. Всъщност съставът й включва груба целулоза, която оставя драскотини по стъклото. И понякога е необходимо да почистите отново повърхността.

Почистване на екрана

Подобна ситуация съществува и с екраните на телефони и компютри. Гофрираната повърхност и твърдите влакна покриват повърхността с драскотини и микропукнатини. Вземете кърпи от микрофибър, те перфектно ще се справят с тази задача.

Премахване на петна по нещата

С цялата си способност да абсорбират добре влагата, хартиените кърпи са строго забранени да се използват за почистване на дрехи или килими. Те засилват проникването на течността. При намокряне целостта на кърпата се нарушава и върху тъканта остават бели парчета, от които е много трудно да се отървете.

Почистване на клавиатурата

Друга грешка е използването на салфетки за почистване на клавиатурата. Парченца хартия и пух ще се запушат, между клавишите, което само ще добави работата към почистването ви. Идеално решение би била четка за зъби, твърдите й четинки перфектно ще премахнат мръсотията.

Полиране на дървени повърхности

Добрата домакиня определя чистотата в къщата си. Най-лесният начин е да избършете мебелите със салфетка. И тук отново си струва да помислите за опасностите от това изобретение. Драскотините по повърхността могат да развалят мебелите и да събират прах и мръсотия. Меките тъкани и специалните продукти ще помогнат да се избегнат подобни проблеми. Бек Али Барут предлага услуги „Кърти чисти извозва Пловдив“.

Почистване на дъската

Когато нарязваме месо или зеленчуци, върху дъската остава течност, която бързо трябва да се отстрани. Хартията не е в състояние да абсорбира такъв обем вода. Тя започва да се разпръсква и се превръща в каша. Просто изплакнете дъската.

Измиване на стъкло

Все още използва салфетки, кухненска ролка или вестник за изтриване на огледала и прозорци? Спрете да вършите двойна работа. Влакната остават на повърхността на стъклото, впоследствие ще трябва да се измие отново. За да премахнете петната, използвайте специални инструменти и кърпа от микрофибър.

Почистване интериора на автомобила

Висококачественото почистване интериора на автомобила, изисква разнообразни почистващи течности. И вече знаем, че те не се смесват добре с хартиени кърпи. По време на взаимодействието се появява своеобразно лепкаво покритие , което привлича прах. Прост фланелен парцал е по-добре.

В стремежа си да улесним работата, забравяме за последствията от нашите действия. Тайните на почистване ще помогнат да се поддържа къщата чиста, а правилната грижа за нещата ще удължи срока им на обслужване и ще компенсира времето, прекарано в нея.