Как да поставим легло в спалнята – Фън Шуй

Древното източно учение ви позволява точно да отговорите на въпроса как правилно да поставите легло в спалнята. Според тази концепция, ако спазвате всички необходими тънкости, тогава правилното местоположение на спалното легло ще ви даде не само качествен и здравословен сън, но и ред и хармония в живота.

Как да поставите легло в спалнята според Фън Шуй

Предлагаме ви някои полезни съвети с любезното съдействие на chistachi.bg.

Фън Шуй се основава на спазването на пропорциите. Следователно пропорциите на спалнята и леглото трябва да се съпоставят помежду си. Така в просторна стая може да инсталирате двойно легло, а в тясна стая само удължено спално легло ще стои перфектно.

Как да поставите легло в спалнята – Фън Шуй

Голямо значение се отдава на местоположението на баните в къщата, спрямо спалнята. В никакъв случай те не трябва да са над стаята, в която спите.

Малко хора знаят как да поставят правилно леглото в спалнята във Фън Шуй. Науката за подреждането на мебели с оглед на древните източни учения е наистина сложна. Необходимо е да се спазват няколко изисквания, за да се подреди правилно всичко. Според Фън Шуй спалнята не трябва да има излишни предмети, за да не се препълни с прекомерна енергия.

Не е разрешено над леглото да се поставят следните елементи:

полилеи;

картини;

контакти;

аквариуми;

големи лампи;

рафтове;

стайни растения.

Неуспешно решение ще е да поставите легло:

в центъра на стаята;

таблото към вратата;

крака към вратата;

между входа и прозореца.

 

Как да поставите легло в спалнята, според Фън Шуй

Учението по Фън Шуй предполага, че човек може да си почине добре само ако се чувства в безопасност. Необходимото ниво на защита може да се създаде, ако поставите легло в спалнята по протежение на празна стена. Освен това не трябва да подреждате мебели, така че острите ъгли да гледат спящия човек.

За да не се притиска нищо и да не се черпи енергия от вас, трябва да избягвате да инсталирате леглото под гредите на тавана. По-добре е да подредите тавана в спалнята с опънат таван.

От особена трудност е разположението на леглото на тавана, където има наклонен таван. За да избегнете отрицателните ефекти на наклона, може да издърпате алената лента от долния ъгъл. Това ще намали леко проблема.

За съжаление, има моменти, в които предпочитанията и личните претенции на вашия партньор в живота не съвпадат. За да разберете къде да поставите леглото в спалнята в тази ситуация, е по-добре да се свържете със специалист по фън шуй. Те ще намерят компромисно решение, удобно и за двамата съпрузи. Във всеки случай има универсален ход за премахване на бариерите и границите. Ако спите в отделни легла и сложете един двоен матрак, върху тях и ще почувствате положителни промени в отношенията си.

Как да поставите две легла в спалнята

Разбира се, една от най-трудните задачи е поставянето на две отделни места за спане в една стая. Такава необходимост може да възникне в детска стая, в общежитие, в страната или в къща за гости. И тук дори не е размерът на спалнята. Създаването на такъв интериор често създава трудности за всеки човек. За да опростите тази задача, можете да използвате съветите на опитни дизайнери.

За да поставите две единични легла в една спалня, важно е да вземете предвид редица характеристики

Необходимо е да се осигури най-високото ниво на комфорт за всеки човек в спалнята. За тази цел, голямо значение се отдава на организацията на отделни места за съхранение на лични вещи. Тук на помощ се притичат услугите на хамали. Разполагаме с хамали за изхвърляне на стари мебели в София. Освен това е необходимо да се осигури на всяко място за спане отделен източник