Как да изберем кола

Как да изберем кола

Въпросът около избор на автомобил за начинаещ е наистина плашещ, въпреки че понякога и опитен ентусиаст може да стигне до задънена улица. Нека да разгледаме, на какво трябва да обърнем внимание, преди планирането на такава важна покупка.

Цената на автомобила

Когато решавате да купите кола, трябва незабавно да помислите над самата цена. От това ще зависят марка, клас, оборудване и сила. Тук трябва да решите, за какви цели ще използвате автомобила: екскурзии из града, по схемата „дом-работа-дом“, почивка в страната или в природата с цялото семейство, работа на непълно работно време или такси и др. Няма смисъл да купувате скъп или спортен автомобил, ако вашите средства и цели не съответстват на това.

Тук може да разгледате и за новите инвестиции, които правят Мегапартс.

Нови или използвани автомобили?

И тук изборът, зависи много от вашите финансови възможности. Въпреки че има ентусиазирани автолюбители, които предпочитат отделни марки автомобили, произведени през дадена година, като се има предвид, че тогава са били особено успешни производителите на автомобили. Ако не смятате себе си за такива ценители, помислете за всяко предимство от закупуването на нов и използван автомобил.

Напускайки салона на производителя на нова кола, може да сте сигурни, че през следващите 3-5 години нищо няма да ви смути освен зареждането с гориво, промяната на маслото и изпомпването на колела. Понякога има проблеми с коли, които напуснаха поточната линия, но вероятността е много по-ниска от тази на колите с пробег.

Основното предимство на употребяван автомобил е цената. Може да си купите кола от марка и в конфигурация, за която отдавна мечтаете, но плащате в същото време много по-малко. Тук винаги трябва да сте подготвени, че колата може да се нуждае от ремонт.

Основното нещо е да се поеме много отговорно отношение към инспекцията на всяка кола. Не пропускайте дреболии, които по-късно могат да развалят цялото впечатление от покупката и да ударят в портфейла.

Западни автомобили или руски автомобили?

Има горещи поддръжници на руската автомобилна индустрия, има ценители на немската надеждност, има фенове на корейската практичност. Изборът на автомобили днес е огромен и само вие трябва да решите, в какъв железен кон искате да седите като шофирате.

Какво прави руските автомобили привлекателни ?

Цената на новия вътрешен автомобил, като правило, е много по-ниска. Плюс частите и обслужването също са сравнително евтини. Дори да сте пътували много километри от голям град, може да сте сигурни, че ще намерите занаятчия, който ще поправи счупената единица. Минусите на руската автомобилна индустрия са известни, дори на едно дете. По отношение надеждността, комфортът и безопасността остава много да се желае.

Какви са особеностите в закупуването на западна кола?

Никой няма да оспори надеждността на автомобили BMW, Volkswagen, Ford, Skoda, Mazda и други известни фабрики. Удобно каране, комфортно фоайе, най-новите системи за сигурност и цяла гама от допълнителни опции – това е цената на чуждестранните автомобили. Но за комфорта трябва да платите съответната сума. Добавете към скъпия ремонт и намирането на авточасти.

Щом вече имате поглед над това изборът ще е по-целенасочен.

Приятно пазаруване и късмет на пътя!