Как да изперете дрехи

Мнозина вярват, че прането е съвсем проста работа, не изисква много време и специфични умения. Въпреки това, тук, както в толкова много домакинска работи, независимо дали почиствате дома, измивате прозорци или елементарно изнасяте всичко старо от дома, има своите малки тайни.

В нашата статия ще ви кажа как се организира прането, докато повишавате качеството на изпиране.  Вижте и за организиране и почистване на тавани и мазета, защото това са две от местата в домовете ни, където складираме куп излишни дрехи и какво ли не.

Без съмнение, много от днешните перилни препарати са много добри с различни примеси, но когато се пере в пералната машина не винаги е чисто. Например, дрехи с яки и ръкавели на мъжки ризи или кухненски кърпи не винаги е уместно да се пускат в една и съща пералня.

Ето, защо е необходимо да се знаете няколко прости тайни за правилното организиране на пране.

Първо трябва да се подготвите за пране:

Преди да заредите елементи в машината трябва внимателно да ги разгледате. Ако те са оцветени в нещо трябва да отстраните петната предварително. Петна от кал, трева, кръв, вино и други упорити няма да се отстранят от само себе си в пералната машина.

Може също така да се наложи да видите дали има място за скъсани дрехи и да обновите техните елементи преди измиване.

Преди измиване, проверете всички джобове и премахнете всички от тях.

Всички неща, които искате да сортирате по вид плат, цвят и степен на замърсяване, трябва да се измиват в студена вода, без алкали.

Изберете препарат точно, както е предписано и следвайте всички изисквания за дозиране и приложение. В никакъв случай да не се смесват препарати с различно предназначение и състав, в противен случай резултатът може да бъде катастрофално.

Прането в машината е трябва да бъде правилно организирано:

Важно е да направите оценка приблизително на сухото тегло за пране в перални машини, които са проектирани за определено тегло. Това ще ви помогне и правилно да изчислите количеството препарат, без да навредите на пералнята. Също така, преди да заредите нещата в машината, не забравяйте да проверите дали циповете са прикрепени, защото именно те могат да причинят щети на машината.

Няколко тайни, които ще ви помогнат да направите по-чисто прането:

Избелване на мокро преди пране в машината може да ви се стори старомоден начин, който ще ви отнеме известно време, но ще е в състояние да оправдае всички усилия.

За да не увредите някои форми на дрехи и други аксесоари, които сте избрали да перете в пералнята (пердета, чанти, шапки) махнете от тях всички елементи, които могат да се увредят или да навредят на самата пералня

За нас е удоволствие да споделяме с вас тайните за това как да удължавате живота на нещата в дома.