Как да организирате хладилника

Въздушният поток между храната ще помогне на температурата да циркулира равномерно. Внимавайте в подредбата и поддръжката на хладилници, които имат контролирана температура и чекмеджета, за да запазите вашите зеленчуци около 2-3 градуса по-топло, отколкото останалата част на хладилника.

Група подобни храни

Дръжте плодове и зеленчуци отделно и в по-ниски чекмеджета. Сложете ги в най-ниските кутии или кошници на хладилника, може да съхраните и в затворени съдове с похлупак. Избягвайте силното охлаждане от горната част на хладилника.

Заложете на кутии с квадратни и правоъгълни форми, вместо овали и кръгове. Няма да повярвате, колко много може да се побере в пространството. Ако имате остатъци, опаковайте ги в пластмасови контейнери и ги дръжте към предната част на хладилника.

Почистете всички разливи

Ако в хладилника има разлив от портокалов сок, счупено яйце или нещо друго, почистете на момента. Не оставяйте разливите да засъхват. Всички те се почистват веднага. Мляко и портокалов сок е най-добре да се съхраняват по вратите на хладилника.

Високи елементи отиват в задната част от хладилника

Дръжте по-високи позиции в задната част на хладилника, за да не закривате по-малките предмети. Научете за демонтаж на мебели и преместване.

Увийте месата

Винаги увийте месо, пиле или риба в найлоново фолио и поставете върху чини. Най-добре е да се съхранява сурово месо от всякакъв вид по ниските рафтове.

Замразете ястия

Ако редовно приготвяте храна, напишете името на храната и датата, на която е съхранена в хладилника, още преди да я приберете.